torsdag, mars 26, 2009

Hönseri

Du missar väl inte tävlingen?

tisdag, mars 24, 2009

Ghana

När jag gick slöjdlärarutbildningen gjorde jag och två slöjdkompisar vår utlandspraktik i Cap Coast i Ghana.
Huvudsyftet var att undersöka om slöjd finns i den ghananska skolan skolan och i så fall hur den fungerar och att titta på eventuella slöjdlärarutbildningar.
Gissa om vi handlade av dessa fantastiska tyger?
Det var en på många sätt omtumlande resa och för min egen del tog det många månader att bearbeta alla intryck och känslor som jag tog med mig hem därifrån. Trots stor fattigdom möttes vi av så många glada och vänliga människor som visade oss en stor gästfrihet.
Signe mitt i livet har läst om Emelie som hjälper ett barnhem i Ghana och hon vill hjälpa Emelie att hjälpa. Kolla in Signes tävling så kan du hjälpa till också.

måndag, mars 23, 2009

Rutigt

Syster Yster har hittat ett nytt mönster till en tunika. Givetvis var jag tvungen att rita av det. Ett kanon-mönster om ni frågar mig. Jag har nämligen blivit en klännings-tjej. För bara några år sedan hade jag nästan aldrig varken klänning eller kjol, men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig. Nu är det säkert ett par månader sedan jag hade byxor...
Tunikan i mitten är en omsydd långskjorta, men den svarta och den senapsgula har jag gjort från scratch. Den svarta har veck framtill och den gula har rynkat. De har inte fått några knappar än för som vanligt kan jag inte bestämma mig. En 3:e i jeanstyg ligger tillklippt och jag hoppar att jag hinner göra klart den innan det är dags för Grötö och en helg i Göteborg med mannen i mitt liv, syster Yster och Raggmunk. Vilket gäng va?

fredag, mars 20, 2009

Vår-tävling

Jag hade egentligen tänkt att fira 20 000 besökare med en tävling, men det gick helt enkelt fortare än vad jag hade trott. Tack snälla, snälla alla som tittar in och ett extra tack till er som också lämnar en liten kommentar. På så vis får jag chansen att "lära känna" er och era inspirerande bloggar. Nu får det bli en kombinerad påsk- och besökstävling istället.Lämna en kommentar på detta inlägget senast söndagen den 29 mars så drar jag en vinnare på måndag. Du behöver inte ha egen blogg för att vara med. Det går att kommentera som anonym, men tänk på att sätta ut ditt namn i så fall. Priset är en äggvärmar-höna i fleece och hennes kycklingar som äggkopps-värmare. Lycka till!

lördag, mars 14, 2009

Gaffelvirkning & garn

Helgen hos syster Yster var lika trevlig som vanligt. God mat (Raggmunk bjöd), trevligt sällskap, handarbete och lite shopping.
På torget i Jönköping finns en dam som säljer ut 60- och 70-talstyger för 10 kr/meter. Gissa om jag fyndade? Det blev mest rutigt och randigt, ungefär 10 meter. Några av tygerna är från IKEA också.

Lerdalaboden hittade jag en del bra-att-ha-garn. Det är inte en sån där butik som har massor av spännande ull-garner, men det går att hitta en del ändå. Järbogarnet bytte jag till mig av syster Yster mot oblekt Kempes. Egentligen skulle jag ha en kroknål också inför kommande workshop på Grötö, men de hade inte så grova som jag ville ha. Det får bli en beställning hos Garnkorgen i stället.

Just nu håller jag på med gaffelvirkning. Hittade mönstret någonstans på Ravelry, men tyvärr hittar jag inte tillbaks. Ni vet hur det är. Man klickar sig än hit och än dit och till slut vet man inte var man är. Garnet är ett Kempes 2-trådiga som jag fyndat på Tradera.

tisdag, mars 10, 2009

Tovat

Tänkte att jag gör 1 försök till med tråkbloggen och se, det gick. Så här är mina vantar tovade och klara. Det vill säga, efter 1:a omgången i tvättmaskinen med 1 tennisboll. Men, jag var inte riktigt nöjd och bestämde mig för att försöka en gång till och med 2 bollar. Nu har jag jättefina, tjocka, góa vantar - i storlek 10 år. Tyyypiskt!Glad i hågen tänkte jag lägga in en bild på vantarna otovade också, men icke sa Nicke. Men, men, man får vara glad för det lilla...

Tråkblogg!

Är det fler än jag som har krångel med att få bilder på bloggen? Jag har haft krångel länge nu, men sista veckorna har det varit värre än någonsin. Innan har det fungerat efter ett par försök, men nu går det inte alls. Hur kul är en hantverksblogg utan bilder? Nu lägger jag inte mer energi på detta idag. Förhoppningsvis blir det bilder inom kort...

fredag, mars 06, 2009

Blockat

Här är min sjal blockad och klar. Färgen syns bättre utomhus i dagsljus. Hade egentligen tänkt blogga tovade vantar också, men bilden vägrar att infinna sig. Dumma blogg... Nu struntar jag i det här och drar norrut till syster Yster. Det är "nationella systerdagen" i morgon (3:de året) och då är det barn- och man-/sambo-fritt. Det blir sushi, bubbeldricka och handarbete för hela slanten. Tjohoo, nu drar jag!

måndag, mars 02, 2009

Tågprojekt 4

Tågprojekt 4 har varit färdigt en tid. Det blev ytterligare en Annas axelvärmare, men denna gången blev det faktiskt inte en grön. På bilden ser den nästan ut att vara svart bara för att den fortfarande är blöt. Den är stickad i lila, dubbel tråd Trekking från Zitron på stickor 6. Modellen är så himla rolig att göra så nu funderar jag på ytterligare en... Gräddvit kanske? När sjalen torkat får ni se den i dagsljus.

söndag, mars 01, 2009

Guldgruva

Här finns mängder av gratismönster!
Bara att ta för sig...