tisdag, september 30, 2008

En skatt

I år är det 3:e året som jag har städat på olika företag på sommarlovet. Inget roligt jobb, men arbetsgivaren är kanon och det kräver inte massa tankeverksamhet så man kan gå och drömma om projekt man vill göra eller vad man ska laga till middag. Redan i juli bestämde jag att en del av lönen skulle gå till dessa vackra stickor. Och nu har jag en egen skatt! De är underbara att sticka med eller att bara pyssla om lite. Det blir nog fina fodral i tyg till dem - plast är så tråkigt (och blänker förfärligt på bilden). Har sett att det finns virknålar också, så nu får jag börja spara till ännu en skatt...
Nu är vinsterna i tävlingen färdiga. 2 disktrasor i röda nyanser och 1 liten sypåse gjord av två kökshandukar går mot Göteborg i eftermiddag där Ladyjen finns.

torsdag, september 25, 2008

Ny utmaning

Jag fick en utmaning av syster Yster som har bloggen Myggans surr och dagen efter fick jag den också av Min resa. Håll i er, nu avslöjas några väl bevarade hemligheter.
- 5 saker i frysen: majskolvar, brysselkål, kycklingfilé, laxfiléer och pumpakött
- 5 saker i garderoben: cowboyboats, mc-ställ, undangömt garn, en verktygslåda och massor av för stora kläder
- 5 saker i bilen: skräppåse, Magnus Metare, en vit keps för cruising, en grön filt som jag fått av syster Yster och en handbok för Twingo
- 5 saker i handväskan: massor av tuggimi, almanackan med massor av "viktiga" anteckningar och info, ett ufo (för tillfället disktrasor), gamla kvitton och tuchpennor
Jag skickar utmaningen vidare till alla som behöver lite tidsfördriv.

Silver & pulver tycker att det borde vara lag på att tvillingar ska bo i samma stad. Jag håller med! Trots att vi träffades förra helgen längtar jag som en tokig. Jag har så många projekt som jag skulle vilja göra tillsammans med henne och de 18 milen som skiljer oss känns för tillfället oändliga. Drömmer om ett boende där vi kan bo allihop... Kortet tog jag när vi åkte till Prag i våras.

måndag, september 22, 2008

Prickigt paket

Kolla vad som låg i brevlådan. Visst är de fina? Jag älskar Stickfrossas "amöbor", här på pocketfodral i linne! Jag beställde ett på Lilla Stickfrossa för att ge till syster Yster och fick ett extra som present. Tack snälla Anna, du förgyllde verkligen min dag!
Något annat som gör mig glad är mat, i alla fall god mat. I lördags var det dags för en av årets höjdpunkter. Jag säger bara - surströmming. Mmm, vad kan man mer önska sig? Årets variant blev en burk filéer från Kallax. Det är lite smidigare att rensa filéer än hela fiskar, men man missar tyvärr det bästa - fiskrom. Vi äter strömmingen tillsammans med mandelpotatis, rödlök och creme fraich. Vill man kan man rulla in allt i ett tunnbröd. Har du inte prövat än kan jag verkligen rekommendera det.

tisdag, september 16, 2008

Vardag igen

Nu börjar livet bli som vanligt igen. Studierna är hysteriska, vardagsbestyren tar över och dygnets timmar är för få. Härligt, nu känner jag igen det...
Tiden med stora hönan på sjukhus blev positiv med tanke på kreativiteten. Jag borde läst kurslitteratur, men jag fick inte riktigt ro till det. Det var enklare att sticka och virka. På akuten och första kvällen gjorde jag färdigt lilla hönans tofflor. Har länge tänkt att jag ska testa att sticka och sen tova, men det blir ju aldrig av. Är nöjd med resultatet och jag kan verkligen rekommendera mönstret. Supersnabbt och enkelt och Eskimo finns i massor av färger. Nu ska det bara bli någon form av dekoration på också... Det blev lite garn över så jag testade att virka ett grytunderlägg som jag också tovade. Det kommer att bli fler.
Hem för att hämta mer garn och så blev det ett par till stora hönan också. De krympte mycket mer i tvättmaskinen, men de gick att töja ut till rätt storlek. Hon har önskemål om att det ska bli elefanter på, rosa tror jag. Nu ska det bara bli ett par till mig och mannen i mitt liv också... Våra golv i det över 100 år gamla huset är vansinnigt kalla!
Sista dagarna i rum 3 på avdelning 63 började jag på ännu en kortärmad kofta. Även denna i 4 trådar Alpaca, men nu i röda toner. Den hann inte bli riktigt färdig (jag föreslog att vi skulle stanna en dag till) så det sista får jag göra hemma.Här i mellersta Halland har hösten slagit till och det är bara 7 grader på morgonen. Det blir kyligt inne också och vi påminns om att vi inte har fått in den efterlängtade kaminen än. Jag tog mig själv i kragen i helgen och fick upp fusktegelstenarna i alla fall. Från början var det tänkt att vi skulle frilägga teglet som fanns under putsen, men vi insåg ganska snart att det hade för dålig kvalitet. Tycker nog att fuskteglet blir nog så snyggt. Nu ska jag bara foga det också...

Uppmuntran!

Jag har fått en uppmuntran från Hea-harmoni.
Tack snälla, den värmde!
Jag skickar den vidare till alla som behöver muntras upp
och alla duktiga bloggare.

torsdag, september 11, 2008

Och vinnaren är...

...Ladyjen!
Eftersom önskefärgerna var röda nyanser får hon vänta lite på sin vinst. Jag hade nämligen bara 1 disktrasa i rött färdig. Den färdiga trasan är stickad i resårstickning i Drops Muscat. Den påbörjade trasan stickar jag i 2 trådar i ett tunt bomullsgarn som jag fyndat på loppis med stickor 4. Mönstret är räta och aviga maskor: 2 räta, 2 aviga varvet ut. På varv 2 gör jag räta på räta och aviga på aviga. På 3:e varvet flyttar jag mönstret 1 steg och stickar så varvet ut. Varv 4 är som varv 2. Varv 5 är samma som varv 3 o s v. På så vis blir det ett diagonalt mönster. Vad det blev av det randiga tyget får vara en hemlis lite till, i alla fall tills Ladyjen har fått sitt paket.
Många undrar om jag kan lägga ut mönster på mina trasor. Jag hämtar mycket av inspirationen här, men favoriter är resårstickning eller rätstickning. De är superba att torka bort smuts som satt sig, tex fastbrända matrester på spisen. Jag stickar på stickor som är 2 nummer större än vad som rekommenderas till garnet De torkar mycket fortare då och hinner inte börja lukta surt. Personligen tycker jag att tunna trasor är bäst. Jag försöker hålla mig till 40*40 cm, men det blir många varianter.
Till sist: Tack snälla för omtänksamma mail, kommentarer på bloggen, sms och telefonsamtal när min stora höna har befunnit sig på sjukhus. Hon är bättre nu och hemma, även om det är långt kvar till hennes vanliga spralliga jag. Till alla föräldrar med tonåringar säger jag: Stå på er hos sjukvården när ungdomarna är omotiverat hängiga, småfebriga och har ont i halsen vid upprepade tillfällen. Det gjorde inte jag förrän det gått nästan 6 månader från första besöket hos läkare och det krävdes att jag helt enkelt flyttade barnen till en annan vårdcentral. Där träffade vi en läkare som direkt gissade att det var körtelfeber. Som han sa själv med ett mystiskt leende, - Hon har liksom den åldern... Tack och lov för individuellt vårdval! Körtelfeber som också kallas för kyssarsjuka, är otroligt smittsamt och drabbar dem som är 13-25 år värst, ger hög och efterhängsen feber, svullna körtlar och oftast väldigt ont i halsen. Ska dock tillägga att det är ovanligt att den varar mer än ett par månader och ännu mer ovanligt att den kräver sjukhusvistelse på grund av att levern protesterar. Väldigt många har haft körtelfeber utan att ens märka av det och det bästa av allt, man får den bara en gång!

måndag, september 08, 2008

Tålamod!

Jag förstår om ni är nyfikna på vem som har vunnit utlottningen, men jag tillbringar tiden på sjukhus med min stora höna. Vi hade hoppats få komma hem idag, men så blev det inte. Ni - och vi - får ge er till tåls så återkommer jag när vi är hemma igen.

torsdag, september 04, 2008

Rösta!

Här kan man rösta på sommarstickningar där jag har lämnat ett bidrag.

onsdag, september 03, 2008

Tävling

I dag gjorde jag en tur till min favoritsecondhand. Fyndade en bok, en broderad tavla som ska bli en kudde, en rosarutig duk som också blir en kudde och en oanvänd randig handduk i glassiga färger. Handduken ska jag göra något kul av. Vad det blir är än så länge en hemlis för jag tänker lotta ut den och 2 disktrasor för att fira att jag har så många fantastiska besökare här. Lämna en kommentar där du eventuellt önskar färg på trasorna t o m söndag så drar jag en vinnare.