tisdag, juli 29, 2008

Utmaning

Jag har blivit utmanad av hea.harmoni.

Först reglerna:
Svara på alla frågor.
Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
1. Mura igen två stora hål som vi var tvungna att knacka upp i murstocken för att få ner ett rör och kunna sätta in en kamin.
2. Sticka lite på min pippi-tröja.
3. "Blippa" runt på mina favvo-bloggar.
4. Invänta syster Yster och hennes familj.
5. Cykla in till stán för en picknick och gå på Falkenbergs Grand Rock.

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Sommaren 1998 jobbade jag varannan vecka (7 nätter) nattskiftet på Shell Skrea Backe i utanför Falkenberg. Jag började planera för att ha en egen hantverksbutik på gården… Flickorna var 4 och 6 så det var mer än fullt upp.

Ställen du bott på?
Jönköping, Habo, Reftele, Ljungby, Habo, Falkenberg

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Köpa ett ”slott” någonstans utmed Stråken där både min och syster Ysters familj får plats.
2. Lacka om Grodan.
3. Inreda en egen slöjdsal och hantverka som en galning.
4. Starta en liten alpacka- och angoraget-farm.
5. Köpa en Yamaha V-max modell äldre – bågarnas båge – och dra till Paris, Wien, Budapest, Inverness, Isle of Sky… och återuppliva gamla minnen.

Jag skickar utmaningen vidare till:
Myggans surr
Petra O
Stickfrossa
Min resa

måndag, juli 28, 2008

Ledig!

Det är så skönt när man är ledig för då kan man välja att bara göra det man vill - nästan i alla fall. I dag smög jag upp strax efter klockan 6 och njöt. Startade upp med en stor kopp jasminthé och tidningen på trappan i morgonsolen.
Sen snodde jag ihop 8 burkar solgul apelsinmarmelad med kanelsmak. När marmeladen var färdig gick jag ut i trädgården. Det är så svalt och skönt ute under björkarna.
Tittade till mina höns. De är fantastiskt lättskötta. Kräver ingen mat, smiter inte, men lägger tyvärr inte ägg heller.
Kollade om jag kunde skörda någon gurka i växthuset (tomaterna har inte kommit så långt ännu).
Tittade till mitt senaste projekt i trädgården. Kalebasser trängs med thémynta på husets västervägg. När jag var i Prag i våras fick jag en galen idé om att göra lampor av torkade kalebasser och glaskulor... Om det hinner blir några frukter innan vinterkylan kommer återkommer jag kanske med det projektet här.

Måste också passa på att tacka Skaparstigen för skivan. Vilket skönt gung! Den kom med posten idag och jag bugar och bockar. Tyvärr var avsändare oläsligt. Kan du inte maila mig din adress så skicka jag något till dig.

fredag, juli 25, 2008

Äntligen sol till sommaren!


Äntligen har solen kommit fram över Falkenberg, vi är lediga och det finns inga "måsten" som orkas med i värmen. 14-åringen och jag har lyckats baka jättemaränger med mörk choklad för första gången. Det är hennes favoriter och nu har vi äntligen hittat ett recept som funkar. De ser inte ut precis som Leilas, men det gör inget för de smakar himmelskt...
Glasfaten har jag gjort på en kurs i glasfuising (kanske fel stavning?) i Ulricehamn. Lite för kantig och okontrollerbar teknik för min smak, men det var roligt att ha testat i alla fall.

onsdag, juli 23, 2008

Bolero och väska

Ett ufo till är klart. Det känns alltid bra att få avsluta något även om jag tycker att det är ganska okey att ha mycket på gång. Jag har stickat färdigt en bolero med tillhörande väska. Mönstret hittade jag hos Drops, men det blev (som vanligt) inte helt efter mönstret. Jag valde bla bort vivaldikanten. Den är ganska skön att ha över axelbandsklänningar när det är lite svalare. Från början hade jag tänkt att den skulle vara virkad, men Drops Cotton viscose var inte så roligt att virka i så det fick bli stickat i stället.
Blomman på väskan är fastsatt med en säkerhetsnål så att jag kan byta blomma beroende på vad jag vill ha för färg. För att inte riskera att småsaker kryper ut genom maskorna fodrade jag den med ett blommigt bomullsgarn.

tisdag, juli 22, 2008

Ny blogg

Vill bara tipsa om en ny blogg. Min syster Yster har äntligen tagit steget in i bloggarnas värld. Myggans surr är än så länge alldeles färsk, men jag är säker på att där kommer att hamna en massa kreativa saker. Bilden har jag lånat från hennes blogg. Förra året gav vi oss själva en resa till Kreta utan män och arvingar. Bara hon och jag i en lägenhet, god mat och dryck, sol och salta bad och avkoppling. Trädet var vår utsikt från balkongen...

lördag, juli 19, 2008

Sommartävling

Jag har bestämt mig för att vara med i Stickamera's sommartävling. Jag tänker inte avslöja vad det ska bli, men på bilden syns vilka garner och färger jag tänker använda mig av. Det får bli min sommartolkning av 2008. Nu tänker ni: - Har hon inte nog med projekt? Njae, kan det bli för många? Jag gillar att ta det som känns kul för stunden och än så länge är det nog bara 12 -15 ufon som seglar omkring i vårt hus... Precis lagom om ni frågar mig.

torsdag, juli 17, 2008

Flyttkort

Nu har Magnus Metare flyttat in i min bil. Han tycks kunna sköta sig där, för när jag körde till stán satt han lugnt och stilla hela vägen. Det kan i och för sig bero på att han är fastsatt med en bit kardborre i rumpan så att han inte ska glida omkring, men ändå...
På min lilla shoppingrunda blev det inhandlat lite garn. Mannen betalade så det gällde att passa på. Funderar på om jag ska vara med på OS-stickningen, men har inte riktigt bestämt mig än. Tänker på saken!
Tillägg: Det fina med OS är att man kan smyga undan till en lugn vrå och njuta av sitt handarbete i ensamhet när sportfånarna sitter i tv-soffan och kommentar hur deltagarna skulle ha eller inte ha gjort... Och ingen saknar en =)!

onsdag, juli 16, 2008

Magnus Metare

Nu är han färdig! Får jag lov att presentera Magnus Metare, en kille med hjärtat på rätt ställe och som gillar att fiska. Han tycker egentligen mest om mask, men blir lika glad om något annat fastnar på kroken... Inom kort flyttar han in i min bil, Grodan. Mönstret hittade jag hos Min resa. Det är en härlig blogg som är värd att hålla koll på.

söndag, juli 13, 2008

Virkprojekt

Helgen har varit lugn och skön! Maken har börjat sin semester, i går umgicks vi med brottarvänner och i dag har jag slappat i solen. Jag fick lust att virka igen. Bland andra Fröken Elsa har en inspirerande blogg och jag bara måste lite grann. Ni får se senare i veckan vad det blir, men en liten ledtråd är att han ska bo i min bil. Till alla sommarlediga och ni andra som precis som jag fortsätter att jobba: Njut av sommaren! Även om inte solen lyser hela tiden behöver man i alla fall inte någon tjock jacka, mössa, vantar, varma stövlar, långkalsonger...

torsdag, juli 10, 2008

Klänning & Pippitröja

Midsommarklänningen blev kanon så jag gjorde en till. Den här gången fick det bli i ett fantastiskt, tunt linnetyg som jag köpt som stuvbit . Jag valde att fodra klänningen och använde svart spets i dekoltaget och nertill istället för att rynka en remsa i linnetyget. Det kommer nog att bli fler i den här modellen...
Rapport från tröjstickeriet. Det går väldigt sakta, det är ju så mycket annat som jag vill göra på samtidigt. Jag tröstar mig med att fram- och bakstycke blir färdigt samtidigt. Egentligen tycker jag att de blå och röda ränderna kommer för tätt, men nu får det vara nog med baklängesstickning. Funderar på om jag ska sticka runt, runt ända upp till axlarna, men jag har aldrig prövat att klippa upp för ärmar och hals tidigare. Jag vet att det går, men det känns en aning läskigt! Är det någon som har en åsikt eller erfarenheter så tar jag gärna emot dem.
Tyvärr har blixten gått sönder på min kamera så bilderna är inte kanon, men jag hoppas att det syns någorlunda ändå.

söndag, juli 06, 2008

Nytt projekt

I går åkte jag och mannen de 34 milen till Norrköping för att hämta hem höna nr 2 som varit med sin kompis på en veckas träningsläger i brottning. Jag slapp köra och kunde ägna hela 7 timmar! åt ett efterlängtat projekt. Har nämligen tänkt i flera år att jag ska göra en pippi-tröja, men jag har prioriterat annat. Var inte helt koncentrerad så det blev lite baklänges-stickning också, men jag kom en bit på vägen i alla fall. Hoppade över resårstickningen och gjorde en uppvikt kant i stället. Jag vill nämligen att den ska bli så där härligt stor och hängig som Pippi Långstrumps tröja är.

fredag, juli 04, 2008

Miljövänligt 2

Jag har snöat inne på disktrasor. De går så fort att göra och jag passar på att testa olika mönsterstickningar och så är det ju så himla bra för naturen. Disktrasor är bland det äckligaste jag vet och jag byter ofta. Och då menar jag verkligen ofta! I ett tidigare inlägg berättade jag om Anni. Gissa vad hon tycker om att köpa disktrasor och slänga dem nästan dagligen? Det är tack vare Anni som jag har min lilla last. Jag använder bomullsgarn, men någon sa att det går med lingarn också. Kan också tipsa om att de är bra som en liten present när man går bort i stället för blomma...

onsdag, juli 02, 2008

PIF-present

Ibland kan jag känna mig ledsen eller arg utan att riktigt veta varför. Inget känns roligt och inget vill jag göra. I morse när jag vaknade kände jag direkt att det skulle bli en sådan dag. Gissa om den känslan försvann när posten kom? Tack snälla Strömming! Din PIF-present kunde inte kommit mer lägligt. Kolla in vilka fina färger. Väskan är fodrad med ett härligt lila tyg och det är små fickor på insidan. Allra bäst gillar jag bandet med tryckknappen. Där kan slarverjagsomaldrighittar ha mina nycklar. Halsbandet är också fint, vad duktig du är! Nu ska jag börja på mina presenter...